Trainer

Teammanager Cloves Claes neemt elke woensdag en vrijdag ons team op sleeptouw om beter te worden en er te staan tegen de volgende zondag. Gebeten door de rugbymicrobe gaat deze prille veertiger nog steeds all-in als het op duels aankomt. Hij speelde vroeger bij Celtic Brussel, nu onze ententepartner. Met een Zuid-Afrikaanse passie en geschiedenis mag het dan ook niet verbazen dat zijn hart bij de Springboks ligt, en nu ook bij Rugbyclub Aalst.

Cloves Claes

Maar niet enkel de competitiespelers staan centraal, ook wie pas begint krijgt een subtiele start in rugby. Je leert de basis zoals tackelen, passen, een scrum, maar ook fysiek sterker worden. Elke training heeft wel een luikje kracht of cardio in zich. Dat brengt ons naadloos bij het volgende lid uit onze sporttechnische equipe:

Jasper De Swarte

Ons team krijgt ook theoretische trainingen waarin spelsituaties uitgelegd worden en geanalyseerd. Dit wordt daarna doorgetrokken naar het veld om meteen in praktijk te brengen. Hiervoor en ter sporttechnische ondersteuning van Cloves heeft onze club Jasper. Geen slechte pass die zijn kritisch oog ontglipt, geen verkeerde beweging of high tackle die hij niet corrigeert. Spelsituaties worden uitgelegd en praktisch aangeleerd. Daarbij maakt hij de ook de transfer naar methodische en didactische handvaten voor de spelers.