Missie en visie

“We are all in the process of transforming, to a higher and better expression of ourselves”

Visie

Rugbyclub Aalst is een inclusieve sportclub waar iedereen ongeacht gender, geaardheid, afkomst of beperking welkom is.
Wij willen een veilige sfeer creëren waar iedereen zichzelf kan zijn en waar we met zijn allen voor 1 doel kunnen gaan: rugby spelen.
Wij willen de normen en waarden van rugby verder uitdragen en de sociale cohesie binnen Groot-Aalst versterken.
Wij willen met het MIXAR team deelnemen aan nationale en internationale tornooien.
Wij willen via de regionale competitie doorgroeien naar de nationale klassementen.

Missie

De vereniging stelt zich tot doel om de beoefening, verspreiding en promotie van de rugbysport, evenals de behartiging van de sportieve belangen van haar leden in de regio Groot Aalst te stimuleren. Hierbij hecht de vereniging enorm veel belang aan de volgende waarden, die tevens de fundamenten vormen voor de club:


Inclusiviteit: iedereen is welkom, verschillen worden als een meerwaarde gezien en discriminatie krijgt geen kans. We vertrekken vanuit de sterkte van elk individu om te komen tot volledige ontplooiing van onze leden, teams en de club.

Integriteit: dit wil zeggen dat je je rol op het veld en in de club correct en zorgvuldig uitoefent met oog op je verantwoordelijkheden en geldende regels en afspraken. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen handelen, bent aanspreekbaar op je gedrag en je spreekt anderen hier op een correcte manier over aan.
Wij dragen constructiviteit hoog in het vaandel.

Fair Play: ‘Rugby is a game for hooligans, played by gentlemen.’ Hoe hard onze sport kan zijn, hoe eerlijk dit gespeeld wordt. Spelregels en afspraken garanderen de veiligheid en daarmee ook het plezier op het veld.

Discipline: je kan geen ladder beklimmen met de handen in de zakken. Wie zich engageert, vragen we ook inzet op trainingen en wedstrijden. Werk via rugby aan een betere versie van jezelf, heb de discipline om te komen trainen en beter te worden. Versterk door je eigen discipline die van het team, zodat je in wedstrijden net dat tikkeltje extra kan geven om de beslissende try te maken.

Solidariteit: één club, één team. Wij zijn medestanders van elkaar en zijn solidair op elk niveau.