Historiek

In 2019 vroegen Eline Claes, Maxim Van den Steen en Peter Marquebreuck zich af of het haalbaar was om in Aalst te starten met een rugbyclub die zich ging profileren op de sociale, inclusieve en respectvolle beleving van deze sport.

En voila, ze hebben er werk van gemaakt. In 2020 is de vzw Rugbyclub Aalst definitief opgericht met hen drie als startend bestuur. Eline en Maxim kennen de sport als geen ander. Ze trokken Peter mee in het avontuur die tot dan rugby passief volgde.

De missie en visie van de club is duidelijk: in Aalst doet iedereen mee. Vanuit die gedachte willen we jullie dan ook van harte uitnodigen om mee te werken en er een succes van te maken!

Onze club speelde haar eerste competitiewedstrijden in een entente met RC Lokeren. Daardoor konden onze spelers al proeven van de echte actie. Sinds 2022 loopt een entente met Celtic Brussel. In Regionale 2 pakten onze jongens al enkele zeges en betaalden leergeld. Op naar meer en een verdere groei van de club.

In 2023 kende de club een serieuze groei. Nieuwe mensen kwamen erbij en gingen meteen op in ons team. Op onze akker Ten Rozen voelen we ons intussen al goed thuis. Rugbyclub Aalst is ondanks corona goed gelanceerd!

“Rugby is a hooligan’s game played by gentlemen, in Oilsjt zentj Ajoinen”