Bestuur

Voorzitter

Eline Claes is gepokt en gemazeld in de rugbysport. Ze was één van de eerste vrouwelijke voorzitters in België toen ze het roer overnam in Gent. Nadat ze in Gent de fakkel doorgaf en terugkeerde naar heimat Aalst, wist ze meteen wat ze wilde doen. Een club oprichten.

Eline heeft zelf gespeeld, maar wegens blessure zal ze zich vooral richten op de dagelijkse leiding van de club. Met haar ervaring en netwerk in de rugbywereld komt dat zeker goed!

Mail: voorzitter@rcaalst.be

Secretaris

Peter Marquebreuck heeft misschien het postuur van een rugbyspeler, maar was tot op heden vooral een rugbykijker. Bij het zien van de film Invictus werd hij die- hard supporter van de kersverse wereldkampioen Zuid-Afrika. Peter woont in buurgemeente Erpe-Mere waar hij aanvankelijk ook probeerde om een club uit te bouwen. Aalst biedt echter een pak meer schaalgrootte, daarom was hij meteen bereid om mee te stappen in deze club.

Mail: secretaris@rcaalst.be

Penningmeester

Als Aalstenaar opgegroeid in de mooie, landelijke Faluintjes (Meldert) is Maxim Pauwels in het middelbaar geïnteresseerd geraakt in deze prachtige sport. Na de nodige promo bij medestudenten van het Sint-Jozefscollege te Aalst stond hij mee aan de wieg van de rugbyploeg van SJC Aalst in 2007. Wegens het groot enthousiasme en potentieel lieten de eerste tries en overwinningen door een rugbyploeg uit Aalst niet lang op zich wachten. Gebeten door deze besmettelijke rugbymicrobe was Maxim aan de Universiteit Gent lang betrokken als speler en trainer van de universiteitsploeg. Aangezien het te sterk begon te kriebelen om weer zelf te spelen ging hij in 2019 actief als speler (bij RC Meetjesland). Aangezien het al langer de wens van Maxim was om een club in Aalst te hebben, twijfelde hij dan ook geen moment om zijn schouders mee achter dit project te zetten.

Mail: penningmeester@rcaalst.be