Bestuur

Voorzitter

Eline Claes is gepokt en gemazeld in de rugbysport. Ze was één van de eerste vrouwelijke voorzitters in België toen ze het roer overnam in Gent. Nadat ze in Gent de fakkel doorgaf en terugkeerde naar heimat Aalst, was het niet de keukenrenovatie of de tuinopkuis die prioriteit had, wel een rugbyclub oprichten. Eline heeft zelf gespeeld, maar moest zich wegens blessures richten op de dagelijkse leiding van de club. Eline heeft al enkele jaartjes in de rugbywereld op de teller en kan bouwen op een sterk netwerk. Dat zal Rugbyclub Aalst ten zeerste kunnen gebruiken.

Mail: voorzitter@rcaalst.be

Secretaris

Ellen Van de Sype zocht een tiental jaar geleden een sportieve uitlaatklep. Ze kwam daardoor bij het damesteam van Gent Rugby terecht. Het werd meer dan een sport in het rijtje. Naast Badminton, squash, snowboarden, padel kan Ellen rugby wel duiden als haar echte passie. Na een onderbreking van een jaar begon het rugbybeestje terug te kriebelen. Zelf wonend in Haaltert, was Rugbyclub Aalst voor haar de logische stap. Als secretaris wil Ellen de club mee uitbouwen, uitdragen in de eigen omgeving en vooral… haar vurige passie voor de sport doorgeven!

Mail: secretaris@rcaalst.be

Communicatie

Het rugby avontuur van Sarah Madimba begon op 22-jarige leeftijd bij RC Pajot! What a ride. In 2014 verhuisde Sarah naar Denemarken waar ze 7 maanden met de mannen van Aalborg Rugby Klub Lynet heeft getraind. Bij haar terugkeer ging ze verder bij Pajot, maar helaas kwam er een blessure in de plaats. Na enkele jaren pauze keerde ze terug en vond ze een club dichtbij huis: RC Aalst. Trainen met mannen heeft haar nooit afgeschrikt en daarom dat ze zich bij RC Aalst ook meteen thuis voelde. Sarah houdt vooral van Rugby omwille van de teamspirit, respect, bodypositivity en de pintjes na de match natuurlijk :p (grat nie). Binnen RC Aalst staat ze in voor de communicatie en marketing van de club.

Mail: communicatie@rcaalst.be

Penningmeester

Peter Marquebreuck heeft misschien het postuur van een rugbyspeler, maar was tot op heden vooral een rugbykijker. Bij het zien van de film Invictus werd hij die- hard supporter van de kersverse wereldkampioen Zuid-Afrika. Peter woont in buurgemeente Erpe-Mere waar hij aanvankelijk de droom had een rugbyclub te starten. De mogelijkheid om mee te werken in Aalst liet hij dan ook niet liggen. Komend uit de sociale sector is hij zeer gevoelig aan het inclusieve aspect van de club. Meer dan een club willen zijn, ook dat is rugby.

Mail: penningmeester@rcaalst.be