Rugby Vlaanderen

Rugby Vlaanderen

Rugby wordt in 121 landen gespeeld door 8,5 miljoen spelers waarvan 2,2 miljoen vrouwen. Het WK rugby is na het WK voetbal en de Olympische Spelen het 3de grootste sportevenement ter wereld!

Rugby Vlaanderen is de Vlaamse rugbybond. Ze ondersteunen de clubs die vormgeven aan de groei van de sport. Rugby Vlaanderen voorziet in opleidingen tot scheidsrechter, trainer en een grote focus op jeugdwerking. Voor clubs zijn zij een enorme steun, zowel voor administratieve en materiƫle steun.

De voorzitter van de raad van bestuur van Rugby Vlaanderen is Wim Labie. Directeur is Matthias Rondou.

Regionale II

Rugbyclub Aalst nam in het seizoen 2022-2023 deel aan de competitie in Regionale II die georganiseerd wordt door Rugby Vlaanderen. Het is binnen deze competitie dat onze spelers verder groeien en kunnen ervaren hoe training en wedstrijd verschillen. Het afgelopen seizoen eindigde de entente met Celtic Brussel op een voorlaatste plaats met vier knappe zeges.

Opleidingen

Heb je zelf wel interesse om scheidsrechter of trainer te worden, dan kan Rugby Vlaanderen je daar een zetje in geven. Ze bieden opleidingen aan voor de level 1- coaching (start to coach) waarna je kan doorgroeien. Ook voor scheidsrechters zijn specifieke opleidingen beschikbaar. Dit gaat van jeugd tot senioren om uiteindelijk zelfs in nationale reeksen te kunnen fluiten. De scheidsrechter is de ultieme baas op het veld, enkel de captains spreken met hem/haar, respect is de basis. “This is not soccer” zei de refereelegende Nigel Owens immers.