Q&A

Op deze pagina bundelen we de veelgestelde vragen die tijdens de initiaties en trainingen zijn binnengekomen. In de mate van het mogelijke geven we ook de nodige antwoorden.

Q&A

Ik heb mijn gegevens doorgegeven en betaald; wat nu?
Van zodra wij jouw betaling ontvangen hebben, registreren wij jou via het administratief platform TWIZZIT en ben je officieel ingeschreven. Jij krijgt dan een link in je mailbox waar je je dan mee kan registreren en een profiel aanmaken.

Kan ik mijn inschrijvingsgeld spreiden?

Jazeker, stuur gewoon een mailtje naar bestuur@rcaalst.be en we bekijken met jou hoe we dit kunnen op maat verzorgen.

Wat is TWIZZIT?

→ Twizzit is ons administratief en communicatieplatform. Het geeft een mooi overzicht over kalenders, je gegevens, je team,… Nieuwigheden of last-minute communicatie zullen ook via Twizzit verlopen.

Wat als het (competitie-) seizoen niet kan doorgaan?

→ We blijven trainingen aanbieden volgens opgelegde richtlijnen. We gaan constant schakelen tussen wat mag en wat niet en we passen ons telkens aan. RC Aalst verbindt zich ertoe om altijd een aanbod aan te bieden via alle mogelijke en beschikbare kanalen.

Waarom moet ik mijn gegevens NOG eens doorgeven, jullie hebben ze toch al?
→ De reeds doorgegeven gegevens werden enkel gebruikt voor de initiatiereeksen en in functie van de verzekering. Voor een officiële inschrijving van het seizoen hebben we deze nog eens expliciet op mail nodig ter bevestiging van je inschrijving. Het seizoen en de initiatietrainingen worden bekeken als 2 losstaande zaken.

Wat zit er inbegrepen in het lidgeld?

→ Een deel van de huur van de velden
→ Administratiekost (Twizzit, website,…)

→ Aansluiting bij RV en FBRB (licentie)
→ Een deel gebruik materiaal
→ Een deel voor de trainer

→ Potentiële wedstrijden

Welk materiaal dien ik zelf aan te schaffen?

  • Tand/mondbescherming: een enkel mondstuk (geen dubbel zoals bij bvb boksen). Er bestaan verschillende soorten in verschillende prijscategorieën, je bepaalt zelf welke het beste is voor jou (google: mouthguard)
  • Sportschoenen of rugby/voetbalschoenen met studs. Metalen studs voor gras, plastic studs voor kunstgras.
    We raden aangepast schoeisel aan ter preventie van blessures en ter bevordering van het spel.
Enkel mondstuk

Mogen vrouwen zich ook inschrijven?

→ Het antwoord hierop is volmondig ‘JA’! Hoe meer dames zich aanbieden, hoe sneller we naar een volwaardig team kunnen werken. Het is toegestaan om gemengd te trainen. Desgewenst kan iemand van onze trainers aparte stukken voorzien binnen de training.

Welke leeftijd moet je hebben om lid te kunnen worden?

Iedereen vanaf geboortejaar 2003 mag zich inschrijven.

Hoe kan ik RC Aalst mee ondersteunen?

Als opstartende club zijn we naast leden, spelers en fans ook op zoek naar vrijwilligers die op allerlei manieren (lid van bestuur, voorzien van materiaal tijdens wedstrijden,..) de club willen ondersteunen. Indien jullie op de hoogte zouden zijn van potentiële sponsors, zouden we het enorm appreciëren als jullie ons in contact zouden kunnen brengen met deze mensen/bedrijven.
Heb je interesse om ons te vervoegen in het bestuur, dan ben je uiteraard ook zeer welkom!
Voor meer informatie: bel of mail ons!