Wedstrijdverslag Lokeren/Aalst – Celtic Brussel III

30 september 2021 0 Door admin

26 september, 15u: de start van het echte rugbyseizoen. Na de laatste wedstrijd tegen Vorst en een oefenwedstrijd tegen Eeklo was het voor onze Ajuinen nog maar de derde keer dat ze meters mochten maken in een echte wedstrijdsituatie.

Met 8 Ajuinen en 7 wolven was de selectie vrij Aalsters gekleurd. Onze jongens snakten na coronajaar 2020 en de uitlopers ervan in 2021 naar echt matchritme. Wat ze dus volop kregen met Celtic Brussel III.

Tijdens de wedstrijd hielden we vaak stand, de scrums gingen echter vaak verloren, ook de flanken konden we niet altijd goed belopen. Een aantal tries waren vermijdbaar, gelukkig gingen enkele conversies er ook niet in. Maar we hadden nooit het gevoel weggespeeld te worden. Defense was het verhaal van deze wedstrijd, onze coach vatte het bondig samen: “every strong team has great defence, look at New Zealand, there masters in defence. It’s how they became world champions.” Man’s gotta point. We weten waar de werkpunten liggen.

Toch leek die ene try op het eind al gemaakt, ware het niet dat de ref de wedstrijd affloot.

Resultaat was een 0-41 op de Aalsterse broek, die echter niet de juiste verhouding tijdens de wedstrijd weergaf. Brussel werd een aantal keer achteruit gedrukt, maar automatismen, fysieke conditie en ervaring zijn nog zaken die we moeten bijspijkeren.

Met nog enkele sterkhouders in de wachtkamer komen we er wel. Als de blessures meevallen en we de trainingen kunnen verderzetten, komt alles wel in orde.

Please follow and like us:
Pin Share