Terugblik vorig seizoen en start seizoen 2021-2022

24 augustus 2021 0 Door admin

Sinds men in Ukkel dagelijks de emmers regen, sneeuw, hagel en het aantal uren zonneschijn bij houdt, was er geen nattere zomer dan deze van 2021. Nu zijn we al één en ander gewend uiteraard na een pandemie en de daarop volgende maatregelen.

2020 – 2021 was geen makkelijk seizoen. RC Aalst speelde in entente met RC Lokeren één wedstrijd tegen Vorst. We moesten vaak lijdzaam toekijken hoe lockdowns ons geliefde grasveld alleen achter liet.

RC Aalst zou RC Aalst niet zijn, als er uiteraard nog extra activiteiten werden georganiseerd. De club dook in het gat dat de Oost-Vlaamse provinciegouverneur even liet en verkocht wijnen en prosecco om de prille clubkas toch te spekken. Aangevuld met een mooi aantal van ongeveer twintig leden, maakt het RC Aalst alvast een sterke debutant in rugbyland.

De trainingen gingen wegens strenge maatregelen digitaal door en bleken algauw even berucht als de fysieke drills op het veld. Menig toetsenbord, scherm en muis vlogen door de kamer. Schermen werden bezweet afgezet op het containerpark, Zoomsessies staan in het geheugen gegrift.

Maar… na regen komt zonneschijn. Na vaccinatie volgt fascinatie voor onze mooie club en sport.

Voorlaatste initiatie met bezoek uit Mechelen

RC Aalst hield in juli en augustus initiatietrainingen waar nieuwe mensen konden proeven van hun pasgekauwde bitje en de liefde voor de ovale bal. Wegens werkzaamheden aan terrein Ten Rozen, week de club uit naar sportcentrum Osbroek. Veel werd geleerd, zowel op sporttechnisch vlak als in de derde helft. Wist u dat Omer van het vat een grand cru jaar was in 2018?

Gasttrainer Michel Bruyère in actie

2021-2022 diende zich aan met een nieuwe wedstrijd en ook nieuwe leden. De teller staat intussen opnieuw op meer dan twintig en dikt nog steeds aan. Er is ruimte voor nieuwe activiteiten, zowel gericht aan kwetsbare doelgroepen en nieuwe mensen, alsook qua teambuilding. De clubidentiteit groeit, mede dankzij nieuwe shirts en shorts die trots blinken rond menig Aalsters buste en bips. En wat gezegd over onze pintjeskousen, de sok is als het ware een ode aan de dagschotel.

Secretaris Ellen wijst de weg

RC Aalst is klaar om het volgende seizoen helemaal in te kleuren in geel, wit en rood. We willen alvast onze spelerskern van harte danken voor hun hernieuwde vertrouwen in onze club. Rugby Vlaanderen voor de steun tijdens de moeilijke periode en onze vele sympathisanten die we in november opnieuw mogen overladen met liters wijn.

Bij de start van het nieuwe seizoen is het eerste rondje alvast gegeven. Er zullen er vele volgen.

Het bestuur

Please follow and like us:
Pin Share