RC Aalst verlaagt toelatingsleeftijd voor trainingen

21 oktober 2020 0 Door admin

Wegens de covid19-crisis verlopen de trainingen opnieuw in een veilig kader met voldoende afstand, geen contact en beschermingsmateriaal. Het bestuur van Rugbyclub Aalst besliste op 21 oktober dat die trainingen voortaan ook te volgen zijn voor personen die geboren zijn in 2005. Wie nu dus 15 jaar is, kan voortaan onze trainingen volgen. Voorheen hadden we de grens gelegd op 18 jaar.

Dit wel mits enkele duidelijke afspraken:

  • Er worden altijd eerst twee initiaties gevolgd, zo leer je het spel kennen, er is dus niet meteen lidmaatschap nodig als je op het veld stapt.
  • De coach maakt een inschatting of je de toekomstige trainings- en wedstrijdbelasting aan kan. Eventueel kunnen we dan werken met een hesjessysteem, waarbij mensen met een minder stevig gestel minder hard worden getackled.
  • Veiligheid is en blijft belangrijk, er mag zeker gebeukt worden (na covid), maar als we merken dat dit je eigen veiligheid niet waarborgt, zal de coach je dat ook duidelijk zeggen. Daarom stellen we een jeugdcharter op om dit op voorhand ook allemaal duidelijk te maken. Dit charter dient getekend te worden ook door de ouders.

Het bestuur zal ook de mensen contacteren die reeds vroegen deel te nemen aan de trainingen en dat niet konden. Zo hopen we de RCA-familie verder uit te breiden en mensen uit het Aalsterse warm te maken voor onze mooie sport.

Wie al een stap verder wil gaan en denkt aan wedstrijden, kunnen we in samenwerking met een andere clubs bekijken wat mogelijk is. Wedstrijden voor jeugd zijn binnen RCA voorlopig nog niet mogelijk. Trainingen nu dus wel vanaf 15 jaar.

Please follow and like us:
Pin Share