Matchverslag Vorst – RCAL

12 oktober 2020 0 Door admin

Einduitslag: 76 -0

Op 12 oktober speelde de entente Aalst-Lokeren haar allereerste wedstrijd dit seizoen. Tegenstander was een taaie klant, namelijk de Brusselse ketjes uit Vorst. Een nipte samenstelling bij RACL, gezien we net aan 15 spelers kwamen. Vorst telde een full force van ongeveer 20 spelers, wat hen uiteraard meer wisselmogelijkheden gaf.

De wedstrijd begon in een stralend zonnetje, maar de eerste wolken pakten al samen na ongeveer 5 minuten waar Felix zich revancheerde op een tik van een tegenstander, resultaat: gele kaart en 10 minuten bankzitten (graszitten wegens geen bank). Toen stond RACL ook al 7-0 in het krijt, de wingers kregen veel ruimte en onze mannen zochten nog naar de juiste afstemming. Doorheen de eerste helft werd een aantal perioden stevig standgehouden tegen het gebeuk van Vorst, die tijdens de rust hun captain en nog enkele spelers wisselden.

Teamtalk half time

De tweede helft begon als de eerste, we zochten het juiste ritme, maar de tries en conversies bleven komen. Dieptepunt van de wedstrijd was echter het uitvallen van Frederic, die ook moest overgebracht worden naar het Sint-Pietersziekenhuis. De wedstrijd lag hierdoor ongeveer 20 minuten stil, waarna Vorst een speler van hen met RACL liet meespelen. De uiteindelijke eindstand na 80 minuten bikkelen bedroeg 76-0. Lijkt veel, maar gekoppeld aan ervaring is dit zeker geen slecht resultaat. Coaches Samuel en I’u waren achteraf tevreden met de mentaliteit en vechtlust die de spelers hadden getoond.

En hoe is het met Frederic? Terug ok. Even door elkaar geschud maar, paar weken rust kunnen hem maar goed doen. Uiteraard hebben we hem er liefst zo snel mogelijk terug bij!

Please follow and like us:
Pin Share