Categorieën
Training

Initiatietrainingen

Boom baby!

Op 10 juni zijn we gestart met de initiatietrainingen van Rugbyclub Aalst. Noem het gerust een beetje sportgeschiedenis in de Ajuinenstad.

Omdat we het niet bij één training willen houden, lijsten we voor de komende initiaties hier even wat zaken voor jullie op:

Wat te verwachten?

We gaan je transformeren tot een rugbymachien! Nee, we gaan in het begin spelenderwijs om met de behandeling van de bal, het spelinzicht, je kracht en conditie. Heb je de afgelopen jaren vooral gelopen tussen de koekenkast en je zetel, geen probleem. Meters zijn meters binnen rugby. We gaan stap per stap ervoor zorgen dat je er meer kan maken.

Plezier en spierpijn gaan in deze hand in hand. Maar alles op jouw tempo. Wegens Covid-19 kunnen we helaas nog niet tackelen, contact is pas mogelijk als de Nationale Veiligheidsraad en de Rugbyfederatie dit opnieuw toelaten. Maar… aan creativiteit geen gebrek om er iets leuk van te maken! Zo hebben we onder andere pool noodles voorzien om een matchsituatie na te bootsen. We brengen je dus al van in het begin in de actie met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Je krijgt een training op maat met gratis verzekering. Maxim is een gebreveteerd trainer die weet wat hij uitkraamt. We hebben ook de nodige ontsmettings- en hygiënemaatregelen klaar. Het terrein is groot genoeg waardoor we social distancing kunnen respecteren.

Wanneer en waar?

Elke woensdag en vrijdag in juni kan je ons vinden in sportcentrum Beukenhof – Langestraat 12 – 9300 Aalst.

Elke woensdag en vrijdag in juli wijken we uit naar sportcentrum Osbroek, Frans Blanckaertdreef 1 – 9300 Aalst.

Wat meebrengen?

  • Sportkledij dat tegen een stoot kan, uiteraard..
  • Sportschoenen met/zonder studs: enkel plastic studs (kunstgras).
  • Fles water, recuperatiedrankje.
  • Handdoekje voor zweet.
  • Je kiest zelf of je een mondmasker meeneemt.
  • Motivatie, dedication, de friendship bieden wij.

Quanta kosta?

De eerste twee initiaties kosten je niets, maar inschrijven is verplicht. Zo kunnen we op voorhand inschatten hoeveel mensen er zullen zijn. Inschrijven kan je doen via deze pagina: https://rcaalst.be/inschrijving-initiatietrainingen/

Als je twee initiaties hebt gevolgd, dan vragen we je vanaf de derde een kleine bijdrage van 2,5 euro per initiatie. Dit dekt zeker niet alle kosten die op dit moment lopen, maar het helpt. Hoeveel kost een pintje tegenwoordig? Juist ja 🙂

Let the games begin!

Eline, Maxim en Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *